Viskas labai paprasta – ji tikrai nepakenks, jei viską darysite teisingai. Tiesa ta, kad maistingos medžiagos prarandamos esant per didelei kaitrai ar naudojant per daug vandens. Tai atskiedžia vitaminus bei mineralus ir gali sunaikinti vandenyje tirpius B ir C grupės vitaminus, rašo Betterfamilyhome.com.
Todėl sveikiausia maistą gaminti naudojant nedaug vandens ir verdant ar kepant karštoje temperatūroje tik trumpą laiko tarpą. Beje, mikrobangų krosnelėje tai padaryti – vieni niekai.
Ar žinojote, kad, gaminant patiekalą su špinatais įprastu būdu, jie netenka net 70 proc. juose esančios folio rūgšties. Ruošdami juos mikrobangų krosnelėje išsaugosite beveik visus vitaminus!
O kepdami mėsą taip, kad ji apskrustų, neišvengsite kancerogenų, todėl daug sveikesnis pasirinkimas – mėsą ruošti mikrobangų krosnelėje.
Norėdami paruošti daržoves ir neprarasti jose esančių vitaminų, supjaustykite jas stambiai ir jokiu būdu nenuskuskite žievelės.
Daugelis yra įsitikinę, kad mikrobangų krosnelė pati savaime yra kenksminga žmogaus sveikatai, tačiau jie dažniausiai remiasi vienu vieninteliu tyrimu su brokoliais. Šis tyrimas patvirtino, kad brokoliai, ruošiami mikrobangų krosnelėje, praranda juose esančius vitaminus. Bet štai kas – tyrėjai juos virė puode, kuriame buvo pernelyg daug vandens, o tai, kaip jūs jau žinote, ir sunaikina visas maistingąsias medžiagas.