Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/91138/microsoft-prades-pardavineti-teams-kaip-atskira-produkta/spausdinti/

„Microsoft“ pradės pardavinėti „Teams“ kaip atskirą produktą

Publikuota: 2024-04-05 07:15
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

„Microsoft“ paskelbė pradedanti plačiai pardavinėti savo pranešimų ir vaizdo konferencijų programinės įrangos produktą „Teams“ atskirai nuo „Office“ paketo.

„Microsoft“ pradės pardavinėti „Teams“ kaip atskirą produktą

Šis sprendimas priimtas po to, kai prieš šešis mėnesius „Microsoft“ Europos Sąjungoje (ES) ėmėsi panašių priemonių, kurios leido bendrovei išvengti baudos už antimonopolinių taisyklių pažeidimą. Europos Komisija pradėjo „Microsoft“ antimonopolinį tyrimą po to, kai 2020 m. „Salesforce“, kuriai priklauso susirašinėjimo programa „Slack“, pateikė skundą.

2017 m. „Teams“ buvo integruota į „Office 365“ be papildomų išlaidų, pakeitė „Skype for Business“ ir plačiai išpopuliarėjo pandemijos metu dėl vaizdo konferencijų funkcijų.

Konkurentai išreiškė susirūpinimą, kad „Teams“ sujungimas su „Office“ suteikė „Microsoft“ konkurencinį pranašumą. Reaguodama į šiuos kaltinimus, bendrovė nuo praėjusių metų rugpjūčio pabaigos ES ir Šveicarijoje produktus pradėjo siūlyti atskirai. Pasak „Microsoft“ atstovo spaudai, šios priemonės, kurių imtasi klientų patogumui, dabar bus taikomos visame pasaulyje.

Oficialiame tinklaraščio įraše bendrovė paskelbė apie naujų „Microsoft 365“ ir „Office 365“ komercinių rinkinių, į kuriuos nebus įtrauktas „Teams“, pristatymą rinkose už ES ir Šveicarijos ribų, taip pat apie „Teams“ kaip atskiro produkto siūlymą verslo klientams. Šie pakeitimai įsigalios nuo balandžio 1 d.

Naujiems verslo klientams „Office“ paketo be „Teams“ kaina, priklausomai nuo produkto versijos, prasideda nuo 7,75 iki 54,75 JAV dolerio, o atskira „Teams“ prenumerata kainuos 5,25 JAV dolerio. Nurodytos kainos gali skirtis priklausomai nuo regiono ir valiutos.

Pasak šaltinių, „Microsoft“ produktų atskyrimo priemonių gali nepakakti, kad bendrovė išvengtų Europos Komisijos antimonopolinių kaltinimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!