Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/91318/atvyke-i-darba-suzinojo-kad-yra-atleisti-dalies-tesla-darbuotoju-pirmadieni-i-gamykla-neileido-apsauga/spausdinti/

Atvykę į darbą sužinojo, kad yra atleisti: dalies „Tesla“ darbuotojų pirmadienį į gamyklą neįleido apsauga

Publikuota: 2024-04-18 10:56
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Sekmadienio vakarą „Tesla“ pranešė darbuotojams, kad atleidžia daugiau nei 10 proc. žmonių, tačiau kai kurie darbuotojai apie atleidimą sužinojo tik atvykę į darbą, „Business Insider“ pasakojo penki esami ir buvę darbuotojai.

Atleidimai neaplenkė nei inžinierių, nei darbininkų. Vienas darbuotojas „Business Insider“ pasakojo, kad pirmadienio rytą į „Teslos“ gamyklą Sparkso mieste, Nevados valstijoje, atvykusiems darbuotojams teko laukti dvi valandas, nes apsauga tikrino jų darbo korteles.

Du dabartiniai „Tesla“ darbuotojai, kurie prašė neskelbti jų pavardžių, nes nėra įgalioti kalbėti šiuo klausimu, teigė, kad gamyklos apsaugininkai skenavo darbuotojų, išlipančių iš maršrutinių autobusų, kurie veža žmones į gamyklą iš netoliese esančių automobilių stovėjimo aikštelių, darbo korteles.

Paprastai apsaugos darbuotojai tikrina darbuotojų korteles, bet jų neskenuoja, sakė abu darbuotojai. Pasak „Business Insider“ šaltinių, apsaugininkai atrinko atleistus darbuotojus ir išsiuntė juos atgal.

Trys kiti buvę „Tesla“ darbuotojai teigė, kad Fremonto gamykloje dirbusiems darbuotojams apsauga pasakė, kad jei jų darbo kortelės nebeveikia, tai reiškia, kad jie ten nebedirba.

Keturi darbuotojai pasakojo, kad iš darbo atleisti kolegos sekmadienio vakarą gavo pranešimus asmeniniais el. laiškais bei jiems buvo panaikinta prieiga prie „Tesla“ sistemų. „Business Insider“ peržiūrėjo laišką, kurį „Tesla“ vadovas Elonas Muskas išsiuntė visai bendrovei, – jis buvo išsiųstas sekmadienį prieš pat vidurnaktį.

„Atlikome išsamią organizacijos peržiūrą ir priėmėme sunkų sprendimą sumažinti darbuotojų skaičių visame pasaulyje. Deja, dėl šios restruktūrizacijos jūsų pareigybė buvo panaikinta“, – rašoma atskirame elektroniniame laiške, kuriuo nukentėjusiems darbuotojams pranešama, kad jie buvo atleisti iš darbo, rodo „Business Insider“ peržiūrėta kopija.

Atleidžiamiems darbuotojams išsiųstame elektroniniame laiške teigiama, kad etatų mažinimas įsigalios nedelsiant, o darbuotojai informaciją apie išeitines kompensacijas gaus per 48 valandas.

Tą pačią dieną, kai „Tesla“ paskelbė apie atleidimus, iš bendrovės atsistatydino mažiausiai du vadovai: variklių ir elektros inžinerijos vyriausiasis viceprezidentas Drew Baglino bei viešosios politikos ir verslo plėtros viceprezidentas Rohanas Patelis X socialiniame tinkle pareiškė, kad nuo sekmadienio paliko „Tesla“.

Prieš šį atleidimą „Tesla“ visame pasaulyje buvo įdarbinusi daugiau nei 140 000 darbuotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!