Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/91100/nuo-to-laiko-kai-x-nupirko-e-musk-naudotoju-skaicius-jav-sumazejo-penktadaliu/spausdinti/

Nuo to laiko kai „X“ nupirko E. Musk, naudotojų skaičius JAV sumažėjo penktadaliu

Publikuota: 2024-04-03 13:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Remiantis „Sensor Tower“ duomenimis, „X“ naudotojų bazė JAV mažėjo kiekvieną mėnesį nuo pirmojo pilno Musk vadovavimo mėnesio. Vasario mėn. buvo 27 mln. aktyvių kasdienių naudotojų, t. y. 27 proc. mažiau nei 2022 m. lapkritį. Taip pat stebimas 18 % sumažėjimas, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Bendrovė „Sensor Tower“ priduria, kad pasaulinis „X“ naudotojų skaičius taip pat sumažėjo, nors ir ne taip smarkiai – 15 % iki 174 mln. Jos pasauliniai naudotojų skaičiai Musk valdymo laikotarpiu kiekvieną mėnesį, išskyrus vieną, nekito arba mažėjo.

E. Musk gali guostis tuo, kad nors „X“ naudotojų skaičius sumažėjo labiausiai iš didžiųjų socialinės žiniasklaidos programėlių, visų jos konkurentų JAV naudotojų skaičius, palyginti su 2022 m. lapkričio mėn. taip pat mažėjo. Antrą didžiausią nuosmukį patyrė „TikTok“ – 9,5 %, toliau seka „Instagram“ (4,4 %), „Snapchat“ (1,7 %) ir „Facebook“ (0,6 %). Priešingai nei „X“, visų programėlių pasaulinių naudotojų skaičius per tą patį laikotarpį augo.

„X“ turi savi įžvalgas dėl naudotojų mažėjimo. Bendrovė teigė, kad kiekvieną dieną platforma naudojasi 250 mln. žmonių, o kiekvieną mėnesį joje apsilanko 550 mln. lankytojų. „X“ pridūrė, kad tiek vidutinis kasdien platformoje praleidžiamas laikas, tiek aktyvių naudotojų kasdien praleidžiamos minutės per metus išaugo. E. Musk atsakė į tai „X“ įrašu, kuriame nurodė, kad mažėja „senosios žiniasklaidos“ naudotojų. Sekmadienį jis paprašė „X“ naudotojų siųsti platformos nuorodas draugams, kuriuos „vis dar klaidina senoji žiniasklaida“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!