Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/90988/ivyks-septintoji-tech-muge-lankytojus-nemokamai-susipazinti-ir-diskutuoti-kvies-ryskiausi-it-darbdaviai/spausdinti/

Įvyks septintoji „Tech mugė“: lankytojus nemokamai susipažinti ir diskutuoti kvies ryškiausi IT darbdaviai

Publikuota: 2024-03-22 15:22
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Balandį Vilniuje septintąjį kartą vyks nemokamas stipriausių informacinių technologijų (IT) srities darbdavių renginys „Tech mugė“. Jame kaip ir kasmet ryškiausi šalies IT darbdaviai lankytojams ne tik pristatys savo įmones stenduose, bet ir diskutuos apie šiandienos darbo rinką. Mugės organizatorių teigimu, bene svarbiausia tema šiemet – augantys darbuotojų lūkesčiai emocinei gerovei.

Pranešimo autorių nuotr.
Pranešimo autorių nuotr.

„Norime, kad lankytojai su IT rinkos lyderiais turėtų galimybę ne tik pasikalbėti apie svajonių pozicijas, bet ir išgirstų naudingų įžvalgų apie darbo rinką ir gerąsias praktikas, taikomas įmonėse. Lankytojams tai leidžia dar geriau pažinti darbdavius – jų vertybes, požiūrį į darbuotojus, viziją apie ateities tendencijas – ir savo ateities karjeros kelią pasirinkti lengviau“, – pasakoja Julija Rimšelė, „Tech mugės“ organizatorė.

Diskusijose – dėmesys emocinei sveikatai

Kaip įprasta, IT darbdaviai mugėje ne tik pristatys savo kompanijas, bet ir skaitys pranešimus, rengs dirbtuves, dalyvaus specialiose diskusijose. Augant darbuotojų dėmesiui savo emocinei sveikatai, tai taps ir bene svarbiausia mugės pranešimų tema.

„Emocinės darbuotojų gerovės svarba ypač išaugo koronaviruso pandemijos laikais, tačiau išlieka ir šiandien dėl įvairių ekonomikos turbulencijų ir geopolitinio nestabilumo. Šios priežastys turi įtakos ir verslo pokyčiams, kurie sukelia papildomų įtampų darbuotojams, kurie pagalbos įprastai pirmiausia tikisi iš darbdavių. Tad į tai reaguodami darbdaviai skiria papildomų resursų emocinei sveikatai užtikrinti – šį pasiryžimą liudija ir temų pasirinkimas šių metų mugėje“, – teigia J. Rimšelė.

Apie gerą savijautą pokyčių akivaizdoje mugėje diskusiją rengia ir bendruomenė „Tech Kinship“, puikiai pažįstama IT verslų ir startuolių pasaulyje. Diskusijos metu dalyviai aptars emocinės gerovės praktikas pokyčių akivaizdoje.

„Viešajame diskurse vyrauja daug spaudimo ir kartais net perdėtos romantikos kalbant apie pokyčius. Bet juk pokytis savaime reiškia nežinomybę, neapibrėžtumą ir dažnai – riziką. Tad visiškai normalu pokyčiui priešintis, jį neigti, vengti ar jo nemėgti. Todėl diskusijos metu norime pasakoti istorijas, kaip susidraugavimas su pokyčiais vyko mūsų diskusijos dalyvių gyvenimuose, ką apie pokytį kalba teorijos bei kaip lavinti savo reakciją į pokyčius bei paversti ją mūsų stiprybe“, – sako Aliona Sosunova-Piurko, bendruomenės „Tech Kinship“ įkūrėja.

„Tech mugės“ renginio metu pranešimus taip pat skaitys SEB banko, Vilniaus miesto savivaldybės – Open Vilnius ir „Women Go Tech“ atstovai.

Mugė – rekordiškai didelė

Kasmetinė „Tech mugė“ Vilniuje vyks jau septintą kartą. Organizatoriai skaičiuoja, kad šiemet ji bus rekordiškai didelė – parodoje lankytojai nemokamai galės susipažinti su daugiau kaip 30 IT įmonių atstovų. Šiemet mugės dalyvių sąraše – ypač ryškūs vardai: „Danske Bank“, pasaulinė internetinių svetainių kūrimo platforma „Wix“, SEB bankas, antrasis Lietuvos „vienaragis“ „Nord Security“ ir kiti.

„Matome, kad kasmet be mūsų nuolatinių dalyvių prie mugės prisijungia vis daugiau naujų vardų – didelių IT įmonių. Šiemet gerokai praplėtėme tiek dalyvių, tiek partnerių skaičių, tad mugė bus rekordiškai didelė. Lankytojams tai reiškia ne tik galimybę susipažinti su dar daugiau potencialių darbdavių, bet ir išgirsti gerųjų praktikų pavyzdžių iš aukščiausio lygio įmonių vadovų konferencinės dalies metu“, – pasakoja J. Rimšelė.

Nemokama IT srities darbdavių paroda „Tech mugė“ vyks jau balandžio 6 d. parodų centre „Litexpo“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!