Tuo įsitikino „Electrolux“, surengusi populiariausių lietuviškų kulinarijos tinklaraštininkų apklausą ir paprašiusi įvardinti, kokios pastarojo meto buitinės technikos inovacijos jiems atrodo verčiausios dėmesio.
Didžioji dalis (28 proc.) tinklaraštininkų kaip svarbiausią inovaciją įvardino šaldytuvų technologiją, kuri leidžia palaikyti optimalią drėgmę ir taip ilgiau išsaugoti maisto produktų šviežumą. Pasak „Electrolux“ prekybos atstovo Gintauto Vaitekonio, šios „FreshFrostFree“ technologijos dėka nepakitusią išvaizdą, struktūrą, skonį ir vitaminus maisto produktai išlaiko 3-6 dienomis ilgiau, nei šaldytuvuose, kuriuose tokios sistemos nėra.
Svarbiausių naujovių sąraše nedaug atsiliko ir „NoFrost“ technologija, neleidžianti šaldymo kamerose ar šaldikliuose susidaryti šerkšno sluoksniui. Ją, kaip svarbiausią inovaciją įvardino 25 proc. tinklaraštininkų. Pasak G. Vaitekonio, bešerkšniai prietaisai ne tik lengviau priežiūrimi, bet ir naudoja mažiau elektros energijos.
Po 13 proc. apklausos dalyvių kaip aktualiausius buitinės technikos sprendimus įvardijo kepimo garuose funkciją orkaitėse bei galimybę pasirinkti iš keliasdešimties orkaitės atmintyje užprogramuotų receptų. „Electrolux“ prekybos atstovo teigimu, užprogramuoti receptai leidžia kiekvieną kartą pasiekti tokį patį ir beveik profesionalų kepimo rezultatą, o kepimas garuose maisto kokybę pakelia į tokį lygį, kaip aukščiausia vaizdo raiška televizoriuose.
Tylų indaplovių darbą svarbiausia pastarojo meto inovacija laiko 9 proc. kulinarijos tinklaraštininkų, o padidintą indaplovės vidinę talpą bei į šaldytuvą integruotą geriamojo vandens bei ledukų gamybos aparatą – po 6 proc. apklaustųjų.
„Indaplovės Lietuvoje kol kas nėra stipriai paplitusios, tačiau turintys jas pripažįsta, kad senosios kartos prietaisuose jiems labiausiai trukdo nepakankama talpa, išplovimo kokybė, per ilgi plovimo ciklai ir skleidžiamas garsas, todėl šias problemas sprendžiančių inovacijų įvertinimui rinkoje dar reikia laiko“, – sako „Electrolux“ G. Vaitekonis.