Elektronika.lt
 2024 m. spalio 3 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 3 d. 08:28
Naujas tyrimas atskleidžia: 86 proc. vartotojų nepaiso maršrutizatoriaus saugumo
Spalio 2 d. 20:29
„Škoda“ pristatė naująjį elektrinį visureigį „Elroq“
Spalio 2 d. 17:17
Norisi slėpti, kiek laiko praleidžiate telefone? Psichologas atskleidžia, kas išduoda priklausomybę nuo interneto
Spalio 2 d. 14:51
Robotizuotas sandėliavimas jau pritaikytas ir šaldytiems produktams: didins maisto prekių logistikos efektyvumą
Spalio 2 d. 11:34
Išaugo savininkų pasitenkinimas savo automobiliais – kas lėmė pokyčius?
Spalio 2 d. 08:50
„Garmin“ pristato naujuosius „Fusion Apollo“ jūrinius garsiakalbius ir žemųjų dažnių garso kolonėles
Spalio 1 d. 20:27
Naujasis „Toyota Camry Hybrid 230“ – jau Lietuvoje
Spalio 1 d. 17:30
„Samsung“ pristatė „Galaxy Tab S10 Ultra“ ir „Tab S10+“ modelius
Spalio 1 d. 14:48
Kai šviesolaidis tampa ginklu: Ukrainos padangėje – nematyto tipo dronai
Spalio 1 d. 11:17
Lietuvių sukurta autonominė dronų stotis leidžia valdyti bepiločius iš bet kurio pasaulio taško
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Naujienos » Įvykiai, renginiai Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

Pagalvok prieš skelbdamas!

Publikuota: 2010-02-08 12:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Programa „Saugesnis internetas“

Rytoj, 2010 m. vasario 9 d., jau septintąjį kartą švenčiamos tarptautinės Saugesnio interneto dienos proga Lietuvoje, kaip ir daugelyje pasaulio šalių, prasideda renginiai, skirti šiai dienai paminėti. Šiais metais pagrindinę Saugesnio interneto dienos temą – asmeninių nuotraukų ir kitų asmens duomenų platinimas socialiniuose tinkluose – lydintis šūkis „Pagalvok prieš skelbdamas“ kviečia visus interneto vartotojus, o ypač vaikus ir jaunimą, susimąstyti prieš skelbiant informaciją internete apie save, savo draugus ir šeimos narius.

Naujosios technologijos visus mus, o ypač jaunimą, pavertė kūrėjais bei leidėjais, kurie dalinasi įvairia informacija, filmais. Taip internetinėje erdvėje mes galime susikurti kokį tik norime įvaizdį ir kartais netgi tapti internetinėmis įžymybėmis. Tačiau internetinė erdvė suteikia ne tik puikių galimybių, bet ir slepia daug pavojų. Pavyzdžiui, nuotraukos, vieną kartą patalpintos kokioje nors svetainėje, internete išlieka ilgą laiką – net po kelių metų bet kas gali jas rasti ir peržiūrėti. Taigi šiandien išplatintos smagaus vakarėlio nuotraukos gali turėti įtakos ateityje, pavyzdžiui, ieškantis darbo. Todėl labai svarbu vaikus ir paauglius išmokyti internete elgtis atsakingai, apgalvotai kurti savo įvaizdį bei gerbti kitų žmonių pasirinkimą, neplatinti internete nuotraukų ar kitos asmeninės informacijos.

„Saugesnis internetas“

 „Šiandien paskelbę viešoje erdvėje savo nuotrauką ar kitą vaizdinę, garsinę medžiagą, rytoj galite ją rasti labai nemaloniose ir jus įžeidžiančiose vietose. O identifikuoti aplinką, kurioje jūs fotografavotės ar filmavotės, profesionaliems sukčiams ar nusikaltėliams šiandien užtrunka labai mažai laiko. Todėl saugokime pirmiausia savo vaikus ir artimuosius, kalbėkime apie pavojus, kurių internete tikrai nemažai“, – ragina Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) direktorius Tomas Barakauskas.

Šiais metais vykdomos šios priemonės, skirtos Saugesnio interneto dienai:

Naujo dokumentinio filmo TINKLAS premjera per Lietuvos televiziją 2010 m. vasario 9 d. 17.15 val. Patyčios kibernetinėje erdvėje, vaikų seksualinis išnaudojimas, priklausomybė nuo kompiuterio, kompiuterinių žaidimų, interneto ar socialinių tinklalapių – pagrindinės režisieriaus Andriaus Seliutos filmo TINKLAS temos. Žymūs pramogų pasaulio atstovai, psichologai, pedagogai, valstybinių, verslo, tarptautinių organizacijų atstovai filme pasakoja apie savo patirtį, apie interneto privalumus ir trūkumus, pateikia tėvams patarimus, į ką jie turi atkreipti ypatingą dėmesį. Filmo herojai – greta mūsų gyvenantys vaikai, paaugliai, jų tėvai – pasakoja savo istorijas ir kalba apie tai, ką jų gyvenime reiškia žodis INTERNETAS. Filmas TINKLAS sukurtas įgyvendinant Europos Sąjungos programą „Saugesnis internetas“. Filmą taip pat galės nemokamai peržiūrėti skaitmeninės televizijos „Interaktyvioji GALA“ vartotojai, portalų www.one.lt  ir www.zebra.lt lankytojai. Informacija apie filmą bus skleidžiama „Omnitel“ vartotojams – www.omnitel.lt  bei „Omnitel“ draugų puslapiuose.  

Filmo idėjos autorius ir organizatorius – RRT, Lietuvos žmogaus teisių lyga, filmo iniciatoriai – Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), „Microsoft Lietuva“, socialinių ryšių svetainė ONE.LT. Rėmėjai – TEO LT, AB, Švietimo informacinių technologijų centras ITC). Filmas iš dalies finansuojamas Europos Komisijos. Filmo informacinis rėmėjas – Lietuvos radijas ir televizija.

Saugesnio interneto akademija TEOBUSE. Praėjusiais metais didelio populiarumo sulaukusi akademija ant ratų ir šiemet lankys Lietuvos miestus bei miestelius. TEOBUSE įsikūrusioje Saugesnio interneto akademijoje vyks saugesnio interneto pamokėlės vaikams ir paskaitos tėveliams. Išklausiusieji pamokas gaus ne tik vertingų patarimų saugaus interneto tema, bet ir specialius RRT, ŠMM, ITC ir TEO LT, AB, Saugesnio interneto akademijos diplomus, kitas atminimo dovanėles. Šiais metais akademija startuos 2010 m. vasario 23 dieną ir iš viso per kelis mėnesius aplankys 12 šalies miestų: Marijampolę, Rokiškį, Jurbarką, Vilkaviškį, Anykščius, Kaišiadoris, Naująją Akmenę, Pasvalį, Kupiškį, Biržus, Raseinius ir Širvintas. Saugesnio interneto akademijos organizatoriai – telekomunikacijų bendrovė TEO LT, AB, RRT, ITC – ir šiemet lauks aktyvaus vaikų bei jų tėvelių dalyvavimo pamokose.

2010 m. vasario 9 d. Lietuvos Respublikos Seime vyks vaikų ir jaunimo akcija „Lietuvos Respublikos Seimas atveria duris Tarptautinei saugesnio interneto dienai“. Šiuo renginiu organizatoriai tikisi atkreipti Seimo, visų kitų valstybės institucijų ir visuomenės dėmesį į vaikų apsaugą nuo pavojų, tykančių virtualioje erdvėje ir realiame pasaulyje, į nelegalią ir žalingą informaciją internete, susijusią su tokiais įstatymų numatytais pažeidimais kaip pornografija, pedofilija, rasizmas, ksenofobija. Tikimasi, kad gausus būrys moksleivių, dalyvausiančių šiame renginyje, perteiks gautą informaciją savo draugams ir tokiu būdu praplės norinčių saugiai naršyti internete ratą. Apie interneto naudą ir grėsmes konferencijos dalyviams savo pranešimuose kalbės Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo, Informacinės visuomenės plėtros komitetų, ITC, RRT, socialinių ryšių svetainės ONE.LT atstovai. Diskusijose apie elektroninę erdvę dalyvaus Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, Vilniaus pedagoginio universiteto studentai, pramogų pasaulio, populiarių žaidimų portalų, moksleivių Parlamento atstovai, taip pat vyks LR Švietimo ir mokslo ministerijos Informacinių technologijų centro konkurso „Saugesnio interneto diena mano mokykloje“ nugalėtojų apdovanojimas, viktorinos moksleiviams. Pagrindiniai konferencijos organizatoriai – Lietuvos Žmogaus teisių lyga, ITC, TEO LT, AB, Vilniaus pedagoginio universiteto Alumni klubas.

Europos Komisijos iniciatyva pagamintos socialinės reklamos bus transliuojamos įvairiose Europos Sąjungos šalyse, įskaitant ir Lietuvą. Socialinis vaizdo siužetas, kviečiantis pagalvoti prieš skelbiant savo duomenis internete, bus transliuojamas per LNK, TV1, o taip pat „Omnitel“ mikrosvetainėse, esančiose populiariuose interneto naujienų vartuose www.delfi.lt ir www.alfa.lt, „Omnitel“ ir „Ežio“ draugų puslapiuose ir socialiniame tinkle „Facebook“.- Dovanojamos žurnalo prenumeratos mokykloms. „Computer Active Lietuva“ visoms Lietuvos mokykloms dovanoja po 15 savo žurnalo elektroninės versijos prenumeratų, kurios bus išdalintos per elektroninių žurnalų platinimo sistemą www.zurnalai.lt. „Computer Active“ žurnale daug dėmesio skiriama saugiam naudojimuisi internetu bei kompiuteriu, taip pat pateikiama daug paprastų ir nesudėtingų patarimų visiems suprantama kalba. Tiek naujokas, tiek patyręs kompiuterio vartotojas kiekviename numeryje ras daugybę įdomių ir naudingų patarimų įvairiomis kompiuterinėmis temomis.

Europos Sąjungos šalyse vykstantį projektą „Saugesnis internetas“ Lietuvoje įgyvendina RRT ir ITC, bendradarbiaudami su viešojo ir privataus sektoriaus partneriais. Daugiau informacijos apie projektą ir saugų internetą rasite www.draugiskasinternetas.lt.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama