Vakar Vilniuje dizaineris Aleksandras Pogrebnojus surengė dvigubą debiutą: pristatė naujausią savo „kūdikį“ - kulinarijos receptų knygą bei pirmą kartą paleido į darbą Lietuvoje debiutuojančią revoliucinę orkaitę „Inspiro“, kuri pati nustato, kaip paruošti patiekalą.
Sostinės vyninėje „Le Bohema“ vykusio dizainerio knygos „Virtuvės kauko receptai“ pristatymo metu A. Pogrebnojus ne tik pasakojo apie naująjį leidinį, bet ir demonstravo kulinarinius sugebėjimus, kuriuos išreikšti jam padėjo visiškai automatizuota „Electrolux“ orkaitė „Inspiro”.
Vyninės židinyje įmontuotoje ir specialiai pristatymui dizainerio brolio menininko Stasio dekoruotoje orkaitėje „Ispiro“ A. Pogrebnojus kepė savo savaip interpretuotus argentinietiškus empanados pyragėlius su malta veršiena ir vaišino jais susirinkusius svečius.
„Mano knyga nėra įprastas kulinarijos vadovėlis namų šeimininkėms. Tai labai asmeniškas ir subtilus kūrinys, atspindinis mano asmenybės dalį. Todėl pateikti ją publikai siekiau netradiciškai ir jaukiai – kartu su novatorišku virtuvės pagalbininku bei šviežio maisto kvapu“, - sako drabužių dizaineris.
A. Pogrebnojaus knygoje bus galima rasti ir jo močiutės puode gamintų, ir mokyklos, kariuomenės laikus primenančių patiekalų receptų bei sužinoti jų atsiradimo istoriją. Iš viso čia publikuojama per 30 paties dizainerio sukurtų receptų: nuo salotų, sriubos iki mėsos patiekalų bei desertų.
Spalvingą knygą „Virtuvės kauko receptai“ puošia žinomų lietuvių fotomenininkų Andriaus Zigmanto, Monikos Požerskytės ir Modesto Ežerskio iliustracijos.
A. Pogrebnojus tikisi, jog naujoji knyga taps puikiu pagalbininku kiekvienam maisto gurmanui ir leis sutaupyti laiko, galvojant, kuo palepinti save ar artimuosius. Lygiai tokias pačias funkcijas atlieka ir naujoji orkaitė „Inspiro“, žyminti perversmą valgio gaminime ir leidžianti daugiau dėmėsio skirti sau ir svečiams. Unikalios technologijos dėka prietaisas pats užtikrina profesionalų rezultatą be menkiausių pastangų – spustelėjus vos kelis mygtukus.
Buitinės technikos gamintojos „Electrolux“ orkaitė „Inspiro“ pati „įvertina“ patiekalą, parenka ir kontroliuoja optimalų kaitinimo režimą ir laiką, prižiūrėdama kepimo procesą nuo įkaitinimo iki galutinio patiekalo paruošimo. Toks veikimo principas lyginamas su automatiniu fokusavimu, kai fotoaparatas pats nustato reikiamus parametrus.
Orkaitės „Inspiro“ duomenų bazėje yra surinkti duomenys apie daugiau nei tris šimtus patiekalų.