Elektronika.lt
 2024 m. rugsėjo 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Rugsėjo 19 d. 20:11
LR41 akumuliatoriaus atitikmuo: viskas, ką norite žinoti
Rugsėjo 19 d. 17:23
Paleiskite telefoną iš rankų arba mokėkite: naujos DI kameros saugumui kelyje
Rugsėjo 19 d. 14:11
Virtualios debesijos rinkoje – naujas žaidėjas: startuoja „BITĖ Cloud“
Rugsėjo 19 d. 11:37
Duomenų raštingumas – verslo konkurencinis pranašumas: ekspertas pataria, kaip pasiekti aukštesnį lygį
Rugsėjo 19 d. 08:19
Nustokite naudoti telefonams skirtus dėkliukus ar ekrano apsaugas: tai gali pridaryti daugiau žalos nei suteikti naudos (1)
Rugsėjo 18 d. 20:49
Nuo kitų metų nauja tvarka kasose – pirmieji iš prekybos tinklų reikalavimus įgyvendino „Rimi“
Rugsėjo 18 d. 17:42
Kokiais būdais savo aukas internete dažniausiai vilioja sukčiai?
Rugsėjo 18 d. 14:23
Sulaukiate gausybės erzinančių „WhatsApp“ skambučių? Paprastas triukas, kuris garantuos jums ramybę
Rugsėjo 18 d. 11:33
Nors besirenkančių inžinerijos studijas pamažu daugėja, inžinierių vis dar trūks (1)
Rugsėjo 18 d. 08:11
Elektromobiliai: sportiškų automobilių pabaiga ar pakilimas?
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
Reklama
 Naujienos » Elektronika, technika Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

Saulės ir vėjo galia jau viršija 3 GW – tokios galios buvo Ignalinos AE

Publikuota: 2024-08-22 20:53
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LR energetikos ministerija

Bendra saulės ir vėjo galia Lietuvoje per keturis metus išaugo daugiau nei keturis kartus ir peržengė simbolinę 3 GW ribą. Tokios galios buvo 2009 m. sustabdyta Ignalinos atominė elektrinė.

„Ignitis Renewables“ nuotrauka
„Ignitis Renewables“ nuotrauka

Perdavimo tinklo operatorės „Litgrid“ duomenimis, šiuo metu bendra saulės ir vėjo elektrinių galia yra 3029 MW, iš jų saulės – 1707 MW, vėjo – 1322 MW. Palyginimui, 2020 m. pabaigoje bendra saulės ir vėjo galia Lietuvoje buvo 699 MW.

„Sparti atsinaujinančios energetikos plėtra Lietuvoje yra būtina energetinės nepriklausomybės sąlyga: nuo elektros kainų šuolių rinkose geriausiai apsaugo vartojimą atitinkanti vietinė atsinaujinanti elektros gamyba“, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

Pasak jo, būtent spartus saulės ir vėjo energetikos augimas leido per rekordiškai trumpą laiką daugiau nei perpus sumažinti Lietuvos priklausomybę nuo importo. Uždarius Ignalinos AE, elektros importas dešimt metų sudarė apie 2/3 elektros vartojimo poreikio, ir tik pastaraisiais metais pradėjo nuosekliai mažėti – dabar importuojama jau tik trečdalis reikalingos elektros. „Litgrid“ duomenimis, 2024 m. Lietuvoje pagaminta elektra užtikrina vidutiniškai jau apie 60 proc. poreikio, ir apie 70 proc. elektros pagaminama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

Per daugiau nei 8 mėnesius nuo metų pradžios, kai jų galia Lietuvoje buvo 2336 MW, saulės ir vėjo elektrinių pajėgumai padidėjo 30 procentų. Prie perdavimo tinklo šiuo metu prijungta 1129 MW leistinos generuoti galios vėjo elektrinių ir 212 MW saulės elektrinių, prie skirstomojo tinklo prijungta 193 MW vėjo ir 1490 MW saulės elektrinių.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Iš viso rasta:
1 (1–1)
[1]
 fiedzia 2024-08-23 09:10 
Ignalinos atominės reaktoriaus maksimalus galingumas buvo 1,5 GW, o gamyklinis resursas 20 metų. Paskutinis reaktorius dirbo 1,2GW galingumu, o po Černobylio vienu metu buvo numažintas iki 0.5GW ir vėliau dirbo apie 700MW galingumu. Gali būti dėl to, kad Lietuvos elektros poreikis buvo nedidelis. Kadangi ir tiek buvo per daug tai elektra "eksportuodavo" po 4 kap., o Lietuvoje ji kainavo 5 kartus brangiau.


"A.Čekuolis: nepasitvirtinus VAE skaičiams, atsakingi asmenys turėtų sėsti į kalėjimą"
delfi.lt/verslas/medija/acekuolis-nepasitvirtin us-vae-skaiciams-atsakingi-asmenys-turetu-sesti-i-kalejima.d ?id=59688421

"R.Kuodis: ekonomiškai atominės energetikos technologija yra bankrutavusi"
delfi.lt/verslas/energetika/rkuodis-ekonomisk ai-atomines-energetikos-technologija-yra-bankrutavusi.d?id=6 1325887
„Kai sakote, kad yra atominės verslo planas, iš esmės jis yra sufabrikuotas, tai yra ant kriminalo ribos padarytas daiktas, pritemptas. Normaliose šalyse už tokius dalykus turėtų būti normalios sankcijos tokiems valdininkams, kurie užsiima tokia alchemija“
Šie ekonomisto žodžiai buvo palydėti (pramonininkų!!!) plojimais.

To:HA HA HA, 2007 11 23 18:57
Jus visiskai tiesus del energijos eksporto aferu nuo 1998 m., taciau LR VSD jau 1994 m gale turejo pilna informacija apie ju pradzia - is BY buvo atgabentas originalus AT antikorupcines komisijos pranesimo tekstas su visomis lietuvos komunistu organizuotomis
energijos eksporto per tarpininkus aferu grozybiu aprasymais ir detalemis, pavardemis ir t.t. II iIV skyrius tada gavo "i snuki" nuo J. Jurgelio (kaip jus dristas vykdyti operativine veikla pries LR prezidenta ir jo sutve. Super snipas atgabenes svarbia informacija apie Lietuvos ekonomikos torpedavima laikinai buvo pasalintas is VSD, dar viena ponia is banko bombardavusi prokurorus tokia pat informacija buvo ismesta ? gatve. Teko dar skubei nusauti B. Dekanidze nes pradejo grasinti prokurorams, kad paskelbs kaip AMB per "Vilniaus brigadu" UAB-us gaudavo savo dali siame versle.
taigi komunistu nacionaliniai verslai energijos eksporto sritije prasidejo dar 1993-94 m. ir pradininkas yra AMB su sutve. Gediminas Vagnorius
ilindo i si versla tik 1998 pavasari ir spejo ismelzti is S. Oserovskio apie 27 mln. USD. Toliau gerai rasote, viskas i tema ir taip kaip buvo. Maskvoje nudejo zydu verslininka R. Waxsmana - nenorejo siknius atiduoti truputi maziau 2 mln. USD uz baltarusiskus traktorius skola traktoriu gamyklos uz elektra. Tada tu skolininku buvo per 42 firmas. Ju skolas kompensavo lietuvos versiai mokedami po 33 cn/kWth. Visumoje per tos slovingus metus lietuvos versiai padenge "Lietuvos energijai" per 6 mlrd. Lt
is pagrobtu eksportojant elektra per "Vilniaus brigadu" UAB-us, S. Oserovskio UAB-a, A. Ciubaiso offsora "Inter RAO ES". Taip is BY i Bialystoka yra "tiltas" per kuri visi zydai tarpininkai varo lietuviska energija i Lenkija, Slovakija, Cia perka
is asileliu po 4,3 cn/KWth, o ten parduoda po 26 cn/Kwth. A. Lukasenka grezia dantys del tokio verslo per BY zeme, bet sutramdyti A.Ciubaisa jis negali "kiska tonka". Visumoje visi kikena is bukagalviu lietuviu, kurie taip pigiai(4,3 cn/kWth) parduoda savo Tevyne plius nedideli kysiai LT vadams.
Jusu socdemo G. Kirkilo konvulsijos statyti AE monstra kartu su Zulikais is VP ir Lenkais, latviais , estais yra ekonominis absurdas kuris pasmerks Lietuva 60 m. ekonominei katastrofai ir pajuoku objektu ES. Ekonomiskai pagristas variantas 6 mazos AE prie dideliu miestu - tada susitaupo personalas, kiekvienoje 50-60 zm. personalo, nera parazitu is elektros liniju (susitaupo apie 25 cn/kWth ant perdavimo), ivedama konkurencija tarp 6 AE gamyntoju (tikra rinka), padideja patikimumas, nereikes saugoti 300 m radioaktivios atlekos - reaktoriu gamyntojai jos pasiima atgal kas 1,5 m.
Kol Lietuva valdys komunistu saika, nebus organizuotas Niurnbergo teismas AMB ir jo draugziams is SDP tol jus lietuviai ir liksit versiais ir ES mulkiai.

D, 2007 09 06 18:02
O jei atvirai, tai naujos AE greiciausiai nebus. Kam reikia to giganto? Lietuvai tikrai nereikia. LEI dalyvavo mazu branduoliniu reaktoriu projekte (300 MW) pagal amerikieciu programa. Nepamenu kada, bet netolimoje atityje tuos reaktorius turejo licencijuoti. Statybos laikas zymiai trumpesnis nei planuojamu ginantu. Saugumo lygis daug kartu didesnis nei tradiciniu ir t.t. Tai buvo relus dalykai. Dabar kazkokie 3000 MW, linijos, latviai, estai, lenkai, pirkimo kvotos ir t.t. Jau vien is verslo rizikos tasko toki sudetinga projekta sudelioti reikia buti genijumi, o kur dar mase kitu dalyku. Absurdo teatras. Arba labai "gudrus" zaidimas. Tik nepamirskit, kad kertat saka ant kurios sedit ir padarysit Lietuva Lotynu Amerikos salimi, kai gali vazineti tik sarvuotu automobiliu ir be apsaugos nenuvesi vaiko i mokykla.

PS
Pagarba Karbauskiui už nutrauktą atominės aferą
Atsakymai (0)
Iš viso rasta:
1 (1–1)
[1]

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama