Japonijoje pradėta prekiauti šaukštu, kuris suteikia maistui sūresnį skonį. Iš plastiko ir metalo pagamintas šaukštas skirtas žmonėms, norintiems sumažinti suvartojamos druskos kiekį ir pradėti maitintis sveikiau, skelbia „Sky News“.
2021 m. šaukštus gaminančios bendrovės atliktos apklausos duomenimis, žmonės, bandantys riboti suvartojamos druskos kiekį, dažnai skundžiasi, kad maistas tampa beskonis.
Elektrinis druskos skonį suteikiantis šaukštas veikia praleisdamas silpną elektros srovę per prietaiso galą ir tokiu būdu sukoncentruodamas natrio jonų molekules ant liežuvio. Pasak japonų įmonės „Kirin“ atstovų, tai pusantro karto padidina jaučiamą sūrumą.
Įrenginio naudotojai gali pasirinkti norimą intensyvumą iš keturių skirtingų lygių, teigė bendrovės darbuotojai.
Sūrumo maistui suteikiantis šaukštas buvo sukurtas bendradarbiaujant su Meidži universiteto profesoriumi Homei Miyashita, anksčiau pristačiusiu skonį gerinančių valgomųjų lazdelių prototipus, kuriuose taip pat naudojama silpna elektros srovė. Praėjusiais metais jis pelnė Ig Nobelio premiją (su tikrąja Nobelio premija nesusiję apdovanojimai, kuriais siekiama „atkreipti dėmesį į neįprastus dalykus, lavinti vaizduotę ir skatinti žmonių susidomėjimą mokslu, medicina bei technologijomis“) mitybos srityje.
Bendrovė tikisi, kad per penkerius metus visame pasaulyje atsiras bent milijonas naujojo išradimo naudotojų.