Trimačio spausdinimo galimybių evoliucija sparčiai juda į priekį. Robotų technikos pasaulis kone kasdien stebina neįtikėtinomis technologinėmis inovacijomis, kurios turi didelę reikšmę ateities technologijų pritaikymui kasdienybėje. Tačiau kartais sumanūs kūrėjai pristato ne tik reikšmingas, bet taip pat ir šmaikščias idėjas, priverčiančias nusišypsoti net ir robotikos naujovių skeptikus. Viena tokių vizijų – skysto „Easy Cheese“ sūrio skardinėse spausdinimas 3D metodu.
„Norėdami kažką apibūdinti, mes pernelyg dažnai vartojame žodį „griaunantis“, tačiau manau, jog pagaliau radome gaminį, kuris nusipelnė būti vadinamas nuostabiu, stebuklingu, keičiančiu senas nuostatas, ir, drįstu pasakyti, pavojingu. Ir tai yra Easy Cheese 3D spausdintuvas“, – portale „Techcrunch“ rašo naujienų apžvalgininkas John Biggs.
Originalus išradimas pasižymi inovatyviomis trimačio spausdinimo galimybėmis. Unikalu tai, jog spausdintuvas, remdamasis elementaria 3D spausdinimo metodika, geba formuoti skystas, „minkštos“ konsistencijos valgomas sūrio iš skardinės figūras, pavyzdžiui, kvadratus. Tačiau, anot projekto autoriaus, primityviomis figūros apsiriboti neketinama.
Novatorišką projektą sukūrė naujųjų technologijų entuziastas Andrew Maxwell-Parish. Idėja kol kas nėra paruošta oficialiam pristatymui visuomenėje, tačiau naujos vizijos perkėlimas į realybę yra svarbus žingsnis šiuolaikiškos koncepcijos puoselėjimo pradžioje. Juk negalime nuspėti, galbūt ateityje mūsų maistas bus ruošiamas pasitelkus 3D spausdintuvus?