Populiariausių lietuviškų tinklaraščių autoriai svarbiausia buitinės technikos inovacija laiko technologiją, leidžiančia šaldytuvuose užtikrinti reikiamą drėgmės lygį, dėl kurio maisto produktai ilgiau išlieka švieži.
Tokie duomenys buvo gauti tinklaraštininkų dienos proga birželio 14 d. „Electrolux“ atliktoje apklausoje. Didesnį drėgnumą ir produktų šviežumą užtikrinančią technologiją kaip svarbiausią įvardino beveik 70 proc. apklausos dalyvių.
Pasak „Electrolux“ direktoriaus Deimanto Kirlio, praėjusiais metais rinkai pristatyta „FreshFrostFree“ sistema, lyginant su paprastais šaldytuvais, užtikrina geresnį mikroklimatą maisto produktams – nepriklausomas Vokietijos tyrimų institutas SGS Institute Fresenius patvirtino, jog šios sistemos dėka produktai išlaikė nepakitusią spalvą, išvaizdą ir struktūrą net 7 dienas, t. y., priklausomai nuo produkto, 3-6 dienas ilgiau nei įprastame šaldytuve. Vitaminų kiekis juose nepakito net 10 dienų.
Žuvies ir mėsos mėgėjai gali pasirinkti papildomus integruojamus uždarus skyrius „Chill zone“, kuriuose dėl 15 proc. žemesnės temperatūros bei atribojimo nuo oro srautų šie produktai švieži išlieka 2 kartus ilgiau nei įprastuose šaldytuvuose.
Rinkoje efektyviausiu laikomas „TasteGuard™“ kvapų filtras bei savarankiški šaldytuvo skyriai neleidžia susiformuoti ir sklisti nepageidaujamiems kvapams. Lengvą šaldytuvų ir šaldiklių, kurių nereikia atitirpdyti, priežiūrą užtikrina bešerkšnė technologija, kurią kulinarijos tinklaraštininkai pripažino antra pagal svarbą inovacija.
Visi naujosios „FreshFrostFree™“ linijos prietaisai priklauso A+ energijos taupymo kategorijai, kuri leidžia sutaupyti iki 10 proc. energijos. „SpacePlius“ šaldikliai pasižymi tuo, jog su išlikusia A+ energijos klase, jų naudinga talpa padidėjo iki 40 proc.