Dabar kiekvienas galės tapti puikiu kulinaru ir netgi įvaldys molekulinę virtuvę. Masačusetso technologijos instituto mokslininkai Marcelo Coelho ir Amitas Zoranas sukūrė skaitmeninį maisto spausdintuvą, kuriuo galima pasigaminti kokybiškų valgių.
Erdvinis spaudintuvas „Cornucopia“ iš esmės yra individualus maisto fabrikas. Jis nustatytu santykiu maišo, verda ir kitaip gamina ingredientų sluoksnius, neišmesdamas jokių atliekų.
Kaip matote paveikslėlyje, spausdintuvo viršuje tvirtinami jūsų pasirinktų maisto produktų rezervuarai.
Kaip gimsta kulinariniai šedevrai? Lietimams jautrus įrenginio ekranas padės jums pasirinkti norimą patiekalą. Prie jūsų akis atsivers patiekalo gamybos procesas, realiu laiku keičiant tokius jo parametrus, kaip kalorijų ar angliavandenių kiekis.
Ingredientai iš rezervuarų patenka į maišytuvą, kur jiems suteikiama reikiama konsistencija. Tada maistas šaldomas arba šildomas specialioje spausdintuvo kameroje. Ypatingų skonių ar tekstūrų patiekalas gaunamas ir todėl, kad kameroje įmanoma labai greitai keisti maisto produktų temperatūros režimus. Matyt, netoli tas laikas, kai namuose greta kavos aparato ar virtuvės kombaino stovės patiekalų spausdintuvas.