JAV Žemės ūkio ministerijos inžinieriai (U.S. Department of Agriculture) rado būdą kaip patikrinti obuolių skonį ir tvirtumą jų neperkandant. Dabar tai galima padaryti su lazerių technologijomis. Pasirodo, jog pagal šviesos sklaidymo rodiklį obuoliuose galima nustatyti jo tvirtumą ir skonį.
Laboratorijoje buvo sukurtas įpakavimo cecho prototipas, kur tiesiog konvejerio juostoje su kompiuterine „rega“ nustatoma obuolio būsena. Prototipe panaudotas spektrografas, skaitmeninė kamera ir speciali programinė įranga. Keturi lazerio spinduliai surenkami ir nukreipiami į kiekvieną obuolį. Kompiuteris apdoroja šviesos išsklaidymo duomenis ir pagal juos nusprendžia, koks obuolio skonis. Vienas obuolio analizės ciklas trunka mažiau nei 0.1 sek., ir toliau nuo juostos jis rieda į atitinkamą skyrių.